کاربرد و مشخصات رله حفاظتی ولتاژی

رله حفاظتی ولتاژی چیست؟

رله حفاظتی ولتاژی به دو نوع ولتاژ کم و ولتاژ زیاد تقسیم شده و در حالت های نقصان و ازدیاد ولتاژ وارد عمل می شوند. با استفاده از این قطعه در تجهیزات الکتریکی و برقی می توان در زمان عدم تقارن ولتاژ، فرمان کنترل را در شبکه صادر کند. به گونه ای می توان گفت به شرایطی که در آن دستگاه با مشکل مواجه می شود، خطای سیستم نامیده می شود. در برخی مواقع ممکن است ولتاژ یا دمای جریان برق بیش از حد تعیین شده، تغییر یابد. در این صورت رله ها شروع به عمل کرده و با قطع کردن بخشی از مدار از سیستم های مصرف کننده حفاظت می نمایند. این قطعه با باز کردن کلیدهای قدرت، عملیات حفاظت از دستگاه های مصرف کننده را انجام می دهد.

رله حفاظتی ولتاژی از مصرف کننده های برق در مقابل تغییرات کمیت های فیزیکی و الکتریکی محافظت می کند. در نتیجه سیستمی که منجر به بروز این تغییرات شده، از مدار خارج می کند. عوامل متعددی می تواند دلیل اتصالی در تابلو برق باشد. عوامل بیرونی تاثیرات بسیاری در شبکه ایجاد می کند. رعد و برق یکی از این موارد محسوب می شود. پدیده های طبیعی مانند پرنده ها، طوفان های سهمگین، برف و بوران و افتادن درخت از دیگر عوامل اضافه ولتاژ به شمار می روند. زمانی که این موارد رخ می دهد منجر به افزایش اتصالی جریان در یک نقطه و افزایش گرما و آتش سوزی می شود.  از عوامل درونی می توان به بافت قدیمی عایق ها، بافت قدیمی جداکننده ها در ژنراتور، ترانسفورماتور و کابل اشاره نمود.

وظیفه رله ولتاژی

رله حفاظتی ولتاژی در ایستگاه های برق به منظور حفاظت از ترانسفورماتورهای جریان، کاربرد گسترده ای دارد. این دستگاه در یک سیستم با توان نامتراکم می تواند سبب تغییرات عمده ولتاژ شود. در دستگاه پرو این قطعات اغلب در ترانسفورماتورهای جریان واقع شده و از بروز مشکلات بزرگ در اثر افزایش ولتاژ جلوگیری می کنند. هماهنگ کردن سیستم تنظیم مقررات بالای ولتاژ یکی از مسائل مهم در این زمینه می باشد. در صنایع و ادارات به دلیل نوسان غیرمنتظره در منبع تغذیه، مشکلات بسیاری رخ می دهد. تاثیر نوسانات ولتاژ در منبع تغذیه بر بار متصل بسیار ناچیز بوده و نوسانات سیستم حفاظت ولتاژ به دلایل متعددی ایجاد می شود. از مهمترین کاربرد این قطعه می توان به پمپ های آب و موتورهای کشاورزی اشاره کرد.

رله حفاظتی ولتاژی اصلی ترین حفاظت در سیستم برق است. هدف از طراحی آن حفاظت از سیستم انرژی با جدا کردن قطعاتی که در معرض خطر هستند، می باشد. این قطعه که وظیفه شناسایی خطاها را در شبکه برق دارد در کل به عنوان یک سیستم حفاظتی مورد استفاده واقع می شود.

کاربرد رله حفاظتی ولتاژی

رله حفاظتی ولتاژی در زمان افزایش ولتاژ، به منظور جلوگیری از بروز آسیب در تجهیزات برقی، مدارهایی که به ولتاژ حساس می باشند را قطع می کند. کاربرد این قطعه اغلب در ترانس ها و ژنراتورها بوده و از این قطعه معمولا در انواع صنایع تولیدی و ساخت و ساز بهره مند می شوند. هرچه سیستم قدرت در مدت زمان اندک بتواند میزان آسیب و ضرر به سیستم برق را کاهش دهد، از مزایای بسیاری برخوردار خواهد بود. هم چنین سیستم های قدرتی در صنایع مختلف نظیر خطوط توزیع، نیروگاه ها و زیرساخت های انتقال از رله های حفاظتی ولتاژی بهره مند می شوند.

رله حفاظتی ولتاژی از سه بخش ورودی، تنظیمات و خروجی تشکیل شده است. زمان دریافت ورودی، رله مقادیر ورودی را با میزان استاندارد مقایسه می کند. پس از آن خروجی مطلوب را تولید می نماید. ورودی ممکن است دما یا ولتاژ باشد که در مقابل خروجی هم به صورت پیام یا چراغ های هشدار دهنده خواهند بود. رله حفاظتی ولتاژی به عنوان یک کلید هوشمند شناخته می شود که در اثر شناسایی خطا در سیستم برق، سریعا وارد عمل می شود. در نظر داشته باشید که رله های حفاظتی احتمال بروز خطا در شبکه را از بین نمی برند، بلکه با بروز خطا در سیستم، اقدامات رله شروع می شود.

دلایل کار نکردن رله ولتاژی

کیفیت طراحی و تولید رله از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد. سهل انگاری در کیفیت مواد اولیه می تواند منجر به کاهش طول عمر قطعه شود.  به همین منظور در حین خرید رله ولتاژی نیاز به بررسی دقیق کیفیت و کارایی این قطعه می باشد. مخاطبان بایستی در زمان سفارش اینترنتی، تمامی نکات مربوط به مشخصات فنی و کیفیت رله را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهند. از جمله دلایلی که سبب کار نکردن رله ولتاژی می شوند می توان به موارد زیر اشاره نمود:

-         سیم پیچ تریپ قطع کننده مدار، معیوب باشد

-         رله ولتاژی خراب و از کار افتاده باشد

-         مسیر از پنل رله به قطع کننده مدار قطع شود

-         منبع تغذیه ولتاژ تریپ به رله دسترسی نداشته باشد

-         سیگنال های ولتاژ ترانسفورماتورها در دسترس رله قرار نگیرند

-         سیگنال های جریان ترانسفورماتورها در دسترس رله قرار نگیرند

قیمت رله ولتاژی

اقتصادی بودن رله حفاظتی ولتاژی یکی از ویژگی های اصلی این محصول می باشد. در هنگام خرید رله حفاظتی ولتاژی بهتر است به یک سری از ویژگی ها و قابلیت های آن دقت و توجه داشته باشید. رله های ولتاژی با کیفیت بایستی از حساسیت، سادگی، قابلیت اطمینان و سرعت عملکرد بالایی برخوردار باشند. هر یک از این ویژگی ها و قابلیت ها در رنج قیمت رله ولتاژی تاثیرگذار می باشند. در این میان برخی از افراد سودجو با هدف کسب سود بیشتر، نرخ قیمت بالایی برای فروش رله های حفاظتی ولتاژی تعیین می کنند. شما می توانید برای خرید رله ولتاژی در بهترین کیفیت و قیمت ارزان از وب سایت ما اقدام کنید. کارشناسان و مهندسین مجموعه ما با هدف کسب رضایت مشتریان، مشاوره لازم برای انتخاب محصول صحیح و متناسب با نوع کسب و کار افراد را ارائه می دهند. در نتیجه شما عزیزان می توانید با کسب اطلاعات جامع به راحتی رله مورد نیاز خود را سفارش و تهیه نمایید. 

رله حفاظتی ولتاژی به دو نوع ولتاژ کم و ولتاژ زیاد تقسیم شده و در حالت های نقصان و ازدیاد ولتاژ وارد عمل می شوند. با استفاده از این قطعه در تجهیزات الکتریکی و...

مقالات مرتبط